Ужгородський кондитер зробив своїй нареченій сукню із заварних булочок


Чому вибір впав саме на булочки, Валентин пояснив так: “Я подумав, що це дасть можливість технічно втілити ідею, а до того ж буде гарно”. На виготовлення шедевру у Валентина пішло майже два місяці і 5 тисяч тістечок. Їх він відсортував за калібром і ночами пришивав до білої тканини. Доповнили екстравагантне вбрання прикраси з карамелі.
Цікавитись мистецтвом куховарства Валентин став ще з шостого класу. “Я хотів стати людиною, яка, готуючи смакоту, приносить радість іншим”, – пояснив він своє захоплення. Водночас наразі Валентин не вважає свій витвір чимось дивовижним: “Я не можу сказати, що ця сукня ідеальна. Вона доведена до потрібної точки для інших, однак для мене це ще не досконалість”.
Довідка ЗІКу.
У 2005 році Валентин Штефаньо здобув третє місце на кондитерському конкурсі в Парижі “Європейський зліпок-2005”. Його роботою тоді був кадилак довжиною 60 см, також створений з булочок.


Bookmark and Share